عسل
چوپر

عسل از زمان‌های خیلی دور به طور طبیعی در لابه‌لای صخره‌ها و در جنگل‌ها وجود داشته، ولی انسان تقریبا از چهارهزار سال پیش به اصول کندوداری و پرورش زنبور عسل پرداخته و این ماده مغذی در طی سالیان محفوظ مانده است، علاوه بر اینکه عسل به عنوان شیرین کننده مغذی و طبیعی به شمار می‌رود، تحقیقات حاکی از این امر هستند که ترکیبات منحصر به فرد عسل از آن یک ضدمیکروب و ضد اکسیدان قوی درست می‌کنند. این شیرین‌کننده چسبناک به طور طبیعی از طریق زنبور‌ها برای تغذیه شخصی‌شان درست می‌شود. تهیه عسل از چرخش زنبور‌ها به دور گل‌ها شروع می‌شود. آن‌ها در همین حال، شهد گل‌ها را در دهان خود جمع می‌کنند. شهد گل‌ها با آنزیم مخصوصی که در بزاق دهان زنبور وجود دارد، ترکیب شده و طی یک فرآیند شیمیایی، تبدیل به عسل می‌شود. زنبور‌ها، عسل را به داخل کندو می‌برند و آن‌را درون حفره‌ها و دیواره‌های هر شبکه از کندو ذخیره می‌کنند. ارتعاشی که از بال‌زدن‌های آن ایجاد می‌شود، کار تهویه را انجام داده و موجب می‌شود رطوبت بیش از اندازه آن از بین رفته و آماده مصرف شود.

خواص عسل طبیعی

خواص اثبات شده دارویی عسل به شرح زیر است: خواص ضد باکتری و آنتی بیوتیکی و همچنین خاصیت ضدالتهابی عسل از نظر عملی اثبات شده است، گلوکز و فروکتوز عسل سریعاً جذب شده و به انرژی تبدیل می‌شوند. اعمال کبد را فعال کرده و در دفع سموم از کبد مؤثر است، حرکات و ترشحات روده را بهبود می‌بخشد، عسل دارای یک اثر ملین بوده و ترشحات روده‌ها را تحریک می‌کند وهمچنین در درمان بیماری‌های قلبی، درمان بیماری‌های گوارشی، درمان ضعف اعصاب، درمان کندی حافظه، درمان بیماری‌های کبد و درمان بیماری‌های کودکان و... کاربرد دارد.

چوپر