سوپ مخصوص دوران سرما خوردگی
چوپر

در ابتدا ترخینه را بشویید تا گرد و غبارهای روی آن از بین برود. این کار را با آب سرد انجام دهید تا مزه ترخینه‌ها از بین نرود. بعد ترخینه را در مقداری آب گرم خیس کنید و اجازه دهید چند ساعت بماند. در همان زمان هم حبوبات (نخود و لوبیا چیتی) را در ظرف دیگری خیس کنید تا نفخ آن‌ها از بین برود.در این مرحله از نحوه درست کردن آش ترخینه برای سرماخوردگی باید بعد از چند ساعت که ترخینه نرم شد، در یک قابلمه پیاز را با کمی روغن تفت دهید و لوبیا و نخود را آبکش کرده داخل آن بریزید. به مدت ۵ دقیقه مواد را با هم تفت دهید. حالا به اندازه ۵ لیوان آب روی مواد بریزید و درب قابلمه را ببندید. شعله را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید.حالا عدس‌ها را بشویید و بعد از آبکش کردن داخل غذا بریزید. در همان زمان همه ترخینه‌ها را همراه با آب داخل آش بریزید. تا زمانی که حبوبات به طور کامل پخته نشده است، داخل آن نمک نریزید. زیرا نمک باعث دیر پز شدن حبوبات بخصوص نخود می‌شود.سبزیجات را در قسمت مواد اولیه برایتان ذکر کردیم. حالا در این مرحله از طرز تهیه سوپ ترخینه برای سرماخوردگی سبزیجات را ساطوری کنید. بعد داخل آش بریزید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت کم بپزد.در ظرف دیگری مقداری پیاز سرخ کنید و داخل آش ترخینه بریزید. کمی صبر کنید تا طعم پیاز داغ داخل آش بیفتد. در انتها هم به آن کشک اضافه کنید. البته در برخی از ترخینه‌ها به اندازه کافی دوغ استفاده می‌شود که دیگر به کشک نیاز نداشته باشید.در آخر مرحله از طرز تهیه سوپ ترخینه برای سرماخوردگی سیر را ریز کرده و در روغن سرخ کنید. قبل از خاموش کردن شعله، نعناع را هم داخل ظرف بریزید و شعله را خاموش کنید.