عسل گشنیز
چوپر

گشنیز نوعی گیاه علفی ، بی کرک ، دارای ساقه راست ، شفاف و کم و بیش شیار دار است که نام علمی آن Coriandrum sativum می باشد . برگ های گشنیز بر دو نوع متمایز یکی در قاعده و منقسم به قطعاتی با لوب های کم عمق و دندانه دار و دیگری در طول ساقه و دارای پهنکی منقسم به رشته های باریک و نخی شکل . گل های کوچک ، ریز ، به رنگ سفید یا صورتی ، مجتمع به صورت چتر مرکب دارد . قسمت مورد استفاده گشنیز میوه آن است که به غلط مانند سایر گیاهان این تیره دانه خوانده می شود . این گیاه بومی که در جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا یافت می شود ، دارای حداکثر ارتفاع نیم متر می باشد . کاشت این گیاه در ۶۵ درصد از کل کشور ایران رایج می باشد . . عسل گشنیز یکی از انواع عسل تک گیاه است که در تهیه آن ، زنبور عسل شهد و گرده گیاه گشنیز را جمع آوری می کند و به کندو می برد . این عسل عطر گشنیز را دارد و در صورت ارگانیک بودن ، دارای ساکارز کمتر از ۲ درصد می باشد . اعتدال طبع و گرمی اندک این عسل ، محبوبیت بیشتر آن را به دنبال داشته است . بهتر است که این عسل را صبح وقتی از خواب بیدار شدید و شب نیم ساعت قبل از آنکه بخوابید ، با آب ولرم مخلوط کرده و آن را به شکل شربتی در بیاورید و بنوشید .

خواص عسل گشنیز

بسیاری از خواص گشنیز ، شامل عسل ارگانیک گشنیز نیز می شود .
برخی از خواص عسل گشنیز عبارت اند از:
۱. درمان سرفه های تحریکی
۲. درمان درد های عضلانی
۳. کمک به هضم غذا
۴. جلوگیری از حساسیت ( آلرژی )
۵. جلوگیری از صرع و تشنج
۶. بهبود التهاب مثانه و پروستات
بهترین طریقه مصرف :
مخلوط کردن دو تا سه قاشق عسل گشنیز با آب ولرم و سپس اضافه کردن آب یک لیموی ترش تازه به این شربت از بهترین نوشیدنی های طبیعی است و ضد سرطان و ضد عفونی کننده نیز می باشد و از تمام خواص عسل مصرف شده به علاوه میزان بالای ویتامین C موجود در آب لیموی طبیعی برخوردار است.

چوپر