ترخینه سنتی کرمانشاهی با طعم پونه
چوپر

ترخینه ترخینه ترکیبی است از هُروش (هروش باند نه ها خود هُروش ) و دوغ ترشده که میشه پونه هم بهش اضافه کرد خاصیت ترخینه در ویروس کشی و رفع سرماخوردگیه که اگه با پیاز خورده بشه از داروهای سرماخوردگی هم بهتره ! البته فعلا اگه از دارو استفاده کنین بهتره چون پیاز گرونه !
حالا شاید بگین دوغ و هُروش چطور خاصیت ویروس کشی دارن عرضم به خدمتتون که خاصیتش به خاطر اینه که اینقدر ویروس داخلشه وقتی میخوری ویروسای داخل بدن میگن این چی بود بود افتاد جان ای بدبخت و‌خودشون دلشون میسوزه و میرن پی کارشان ...
این ویروس ها هم درحین درست کردنش بهش اضافه میشه چون دوغ غژ کرده پر از ویروسه و بعد برای خشک‌شدنش میزارنش روی پشت بام و خودتان بقیشو حدس بزنین.
کسایی هم که ترخینه دوست ندارن ژنتیکشان ضعیفه ، روحشان ضعیفه ، وجودشان ضعیفه به همین خاطر عصر یخبندان بعدی اینا اولین کسایی هستن که منقرض میشن بهتره اینم بدونین که چرا قدیما وقتی یکی مریض میشده چرا زود خوب میشده به این خاطر بوده که مادربزرگا اینقد دارو گیاهی و ترخینه و دانه کلانه و چیزای دیگه به خوردش میدادن.