مواد لازم تهیه آش ترخینه
چوپر


۱. بلغور گندم پخته و خشک شده
۲. دوغ غلیظ
۳. سبزیجات معطر خشک .
مراحل
۱. واقعا امتحانش کنید یکی از تفریحات ما روزای گرم تابستون خوردن ترخینه خیس خوشمزه س. تقریبا حکم بستنی رو داره برامون
. ۲. اول بلغور گندم رو روش دوغ غلیظ میریزیم و میزاریم در دمای محیط یک ساعت بمونه. بلغور پخته به زبان کردی(هروش پتله) هست و بعد از یک ساعت سبزیجات خشکی معطری مثل شوید، نعنا، شنبلیله، پونه، ترخون و سیاه دانه و رازیانه روهم میریزیم و هم میزنیم و ۶ ساعت دیگه میزاریم دمای محیط و دو سه ساعتم میزاریم تو یخچال تا خنک بشه. درصورت تمایل موقع خوردن بهش یخ یا آب خنک اضافه میکنیم. هرچی بیشتر بمونه ترش تر میشه